یک خبرگزاری آمریکایی گزارش کرد که علیرغم آنکه نیروهای آمریکایی بعد از ترور سپهبد سلیمانی هنوز از عراق خارج نشدهاند، بغداد از ارتش خود خواسته در مبارزه با داعش به دنبال همکاری آمریکا نباشند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بعد از اقدام تروریستی سوم ژانویه (سیزدهم دی ماه) واشنگتن در به شهادت رساندن سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نظامیان آمریکایی در عراق در تلاش هستند تا مقاومت خود را در برابر هرگونه پاسخ تلافیجویانه ایران و نیروهای مقاومت در عراق افزایش دهند، زیرا ترور سپهبد سلیمانی موجی از خشم را در حاکمیت عراق به همراه داشت تا جایی که پارلمان این کشور خواستار خروج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور شدند.
پارلمان عراق در جلسه رأیگیری روز ۱۵ دی ماه خود، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از عراق را به تصویب درآورد و «عادل عبدالمهدی» خستوزیر دولت پیشبرد امور عراق در جلسه رایگیری پارلمان این کشور برای تصویب طرح اخراج نیروهای خارجی از کشورش، خواستار خروج فوری نیروهای آمریکایی از عراق شد و گفت: «منفعت عراق و آمریکا ایجاب میکند که نیروهای خارجی عراق را ترک کنند».
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی با این مقدمه ادامه داد، علیرغم آنکه دولت عراق از زمان تصویب خروج نظامیان آمریکایی، انتقادات از آمریکا را کاهش داده است، اما دو تن از مقامهای ارشد نظامی عراق گفتند که بغداد از نظامیان عراقی خواسته تا در عملیات مبارزه با داعش از نیروهای آمریکایی درخواست کمک نکنند.
آسوشیتدپرس با اشاره به اظهارات این دو مقام نظامی آمریکایی ادامه داد که درخواست بغداد از ارتش این کشور نمایانگر آن است که مقامات عراقی در خصوص تجدیدنظر در ارتباط راهبردی خود با آمریکا بسیار جدی هستند.
ایران در ۱۸ دی ماه و درست پنج روز بعد از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی، در اقدامی تلافیجویانه در انتقام از خون سپهبد سلیمانی و هفت تن از یارانش در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد، پایگاه نظامی «عینالاسد» آمریکا در عراق را هدف حملات موشکی قرار داد و خسارات زیادی به این پایگاه وارد آمد و آنطور که پنتاگون اعتراف کرده، دهها نظامی آمریکایی نیز به دلیل آسیبهای مغزی تحت مداوا قرار گرفتند.
طبق این گزارش، در پی این اقدام، واشنگتن یک برج نگهبانی در بالای یک پایگاه نظامی خود در شمال عراق راهاندازی کرد و سنگرهای بتنی را در پایگاه خود در شهر «اربیل» واقع در شمال عراق به منظور محافظت از نظامیان خود ایجاد کرد.
طبق این گزارش، حدود پنج هزار و دویست نظامی آمریکایی در پایگاههای عراق مستقر هستند و علیرغم آنکه مقامهای غربی میگویند که مقامات عراقی اقدامات قاطعانهای را برای تسریع خروج نظامیان آمریکایی اتخاذ نکردهاند، اما دولت عراق از نظامیان خود خواسته است که در مبارزات خود علیه گروه تروریستی داعش از همکاری آمریکا استفاده نکنند.
رسانههای آمریکایی، اواخر دی ماه گزارشی را منتشر کردند که در آن مقامهای آمریکایی مدعی شده بودند که ارتش این کشور عملیات مشترک خود با ارتش عراق را علیه گروه تروریستی داعش از سر میگیرد و در حال برنامهریزی لازم برای ازسرگیری آموزش نظامیان عراقی است.
بعد از تصویب لایحه خروج نظامیان آمریکایی از خاک عراق، واشنگتن واکنش بسیار منفی به این درخواست بغداد نشان داد به طوریکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز ۲۱ دی ماه در گفتگو با شبکه «فاکسنیوز»، هشدار داد در صورتیکه عراق، نظامیان آمریکایی را وادار به خروج از این کشور کند، باید هزینه سرمایهگذاریهایی که ایالات متحده در این کشور غرب آسیایی کرده را بپردازد یا اینکه به واشنگتن اجازه دهد همچنان در عراق بماند. (جزئیات بیشتر)
آسوشیتدپرس با اشاره به این موارد ادامه داد، به نظر میرسد که دولت عراق به جای آنکه مستقیماً به آمریکا برای خروج از این کشور اعمال فشار آورد، به آرامی در میدان نبرد، از آمریکا فاصله گرفته است و علیرغم آنکه واشنگتن مدعی شده است که عملیات مشترک با عراق علیه داعش از سرگرفته شده است، بغداد حاضر به شفافسازی در این خصوص نیست.
طبق این گزارش، ارتش عراق در تاریخ ۳۰ ژانویه سال جاری میلادی (۱۰ بهمن ماه) اعلام کرد که عملیات مشترک آمریکا و عراق علیه داعش از سرگرفته شده است، اما پس از آن یکی از سخنگویان ارتش این کشور در یک سخنرانی تلویزیونی بدون ارائه هرگونه جزئیات، این اظهارات را رد کرد.
با اینحال، مقامهای آمریکایی دو دو مناسبت در ماه ژانویه (بهمن ماه) اعلام کردند که انتظار دارند که خیلی فوری عملیات مشترک میان آمریکا و عراق علیه گروه تروریستی داعش از سرگرفته شود.
آمریکا در حالی تلاش میکند که نشان دهد مجدداً بعد از ترور سپهبد سلیمانی، همکاری راهبردی و نظامی با عراق از سرگرفته شده است که سه تن از مقامهای عراقی که خواستند نامشان فاش نشود به آسوشیتدپرس گفتند که دو تن از مقامات نظامی عراق و یکی از فرماندهان نیروهای مقاومت عراق این هفته اعلام کردند که دولت بغداد به ارتش این کشور اعلام کرده است که هیچ کمکی را از سوی ائتلاف بینالمللی تحت رهبری آمریکا علیه داعش نپذیرند و همکاری با نیروهای واشنگتن را به حداقل برسند.
یکی دیگر از مقامهای اطلاعات نظامی عراق در این زمینه به آسوشیتدپرس گفت: «تاکنون، ما از آمریکاییها درخواست کمک نکردهایم. ما به توانمندیهای خود برای دنبال کردن عناصر داعش متکی هستیم. حضور آمریکاییها در عملیات مشترک، فقط حالت صوری دارد».
یکی دیگر از فرماندهان واحد مبارزه با تروریسم در استان غربی «الانبار» عراق در این خصوص گفت: برخی آموزش نیروهای آمریکایی به نیروهای نظامی عراقی ادامه دارد، اما «در زمینه عملیات نظامی و انجام عملیات، هیچگونه حمایتی وجود ندارد».
«مایلز گاکینز» سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش نیز گفته است از زمان ترور سپهبد سلیمانی، ائتلاف ضدداعش هیچ حمله هوایی علیه داعش صورت نداده است و این در حالی است که در ماههای اکتبر و نوامبر ۲۰۱۹ (آبان و آذرماه)، ۴۵ حمله هوایی علیه مواضع داعش در عراق صورت گرفته بود.
وی توضیح داد: «عراقی ها، در هفتههای اخیر در حملات هوایی (علیه داعش) درخواست کمک نکردهاند و عملیاتهای ما نیز متوقف شده است».
«فرانک مک کنزی» فرمانده مقر مرکزی نیروهای تروریست آمریکایی نیز روز سهشنبه هفته جاری (۱۵ بهمن ماه) با رهبران عراقی دیدار و اعتراف کرد که عملیات نظامی مشترک آمریکا و عراق و آموزشها به نیروهای عراقی کاهش یافته است و ادامه داد: «ما همچنان در دوره آشفتگی هستیم. باید به دنبال راههایی برای عبور از آن باشیم».
فرمانده مقر مرکزی نیروهای تروریست آمریکایی (سنتکام) در دیدار با عبدالمهدی تمایل واشنگتن بر ادامه همکاری مشترک بین عراق و آمریکا در مقابله با تروریسم و حمایت از نیروهای عراقی و آموزش آنها و تقویت امنیت و ثبات عراق تأکید کرد.